Bokserska selekcija Srbije otputovala je u Minsk na Evropske igre


Bokserska selekcija Srbije otputovala je u Minsk gde će od 21. do 30. juna biti održane Evropske igre.

Reprezentativci Srbije za takmičenje u Belorusiji pripremali su se u Rusiji, gde su boravili 17 dana u ruskoj olimpijskoj bazi „Okruglo jezero“ u Moskvi zajedno sa domaćom selekcijom u okviru priprema za evropsku smotru u Minsku.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je su bokseri Srbije imali najbolje uslove za trening.

„Izabranici selektora Miodraga Perunovića imali su u Rusiji najbolje moguće uslove za trening, upravo onakve kakve imaju najbolji na svetu. Od početka godine naš tim je imao sve neophodne uslove, suplementaciju, opremu, kondicionog trenera, tako da se očekuje da postignu najbolji moguci rezultat, a to je osvajanje medalja na koje čekamo skoro 30 godina“, rekao je Borovčanin i dodao:

„Zahvaljujući predsedniku Vučiću i kompaniji MTS sada imamo vrhunsku podršku za dalji razvoj boksa i povratak u sam vrh evropskog boksa, boksere vrhunske pripreme da pariraju konkurenciji. Nažalost, resorno ministarstvo još uvek nema ideju kako da podrži olimpijski boks u Srbiji, jer je boks trenutno jedini sport kojeg ministar i ministarstvo ne finansiraju“, rekao je Borovčanin.

Uz selektora Miodraga Perunovića brigu o srpskim bokserima na pripremama u Rusiji vodili su treneri Dušan Mileusnić i Mane Marčeta, kao i kondicioni trener Igor Tomašević.

Na spisku selektora Paunovića za put u Minsk našli su se: Dušan Janjić (muva), Veljko Gligorić (bantam), Nemanja Gavrilović (laka), Aleksandar Konovalov (poluvelter), Damjan Grmuša (velter), Milisav Savić (srednja), Sandro Poletan (poluteška), Slobodan Jovanović (teška), Vladan Babić (superteška).

Svi su odradili pripreme u Rusiji, kao i Aleksa Marković i Marko Docić, ali je selektor dao prednost Saviću u srednjoj, odnosno Jovanoviću u teškoj kategoriji, dok je Poletana pomerio u polutešku kategoriju za takmicenje u Belorusiji.

„Verujem u svoje drugove, svi idemo da pobedimo i da Srbiju posle toliko godina obradujemo medaljom. Imali smo uslove za rad kakvi se ne pamte, tako da uz sportsku srecu, naše hrabro srce i naporne treninge koji su iza nas verujemo u osvajanje najsjajnijih odlicja“, rekao je višetruki šampion Damjan Grmuša.

Jedina srpska kvalifikovana bokserka za Evropske igre je Jelena Zekić, koja je takođe bila u najboljem kampu na pripremama, ali u Bugarskoj, gde je ženski boks dominantan.