BOKSERSKI SPEKTAKL – Kličko stiže u Beograd


Bokserski spektakl “Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik” kao i prethodne godine pored boraca i njihovih timova ugostiće i legende boksa iz bivše SFRJ. Spektaklu finalne večeri prisustvovaće Ace Rusevski, Željko Mavrović, Mirko Puzović, Slobodan i Tadija Kačar, Milivoje Labudović, Dragomir Vujković, kao i bivši višestruki svetski šampion u teškoj kategoriji Vitalij Kličko. Legenda svetske bokserske scene potvrdio je, dakle, dolazak u glavni grad Srbije.

 

U hali „Šumice” u Beogradu ljubitelji plementog sporta imaće priliku da od 16. do 20. aprila uživaju u atraktivnim i sjajnim borbama koje će demonstrirati bokseri i dame, njih 167 iz 19 zemalja sveta. Ulaz je slobodan.

Najbolji takmičari dolaze iz Rusije, Turske, Mađarske, ali i srpska selekcija najavljuje borbe do poslednjeg atoma snage. Borbe počinju 16. aprila, a u ringu hale „Šumice” predstaviće su se bokseri Rusije, Australije, Kameruna, Španije, Francuske, Moldavije, Severne Makedonije, Slovenije, Tunisa, Turske, Kazahstana… Finale je zakazano za 20. april i počinje u 19 sati.

“Beogradski pobednik” je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.