VELIKI USPEH NAŠEG BOKSA – Džinić osvojio zlato u Bijeljini


Mladi bokser iz Zvornika Filip Džinić napravio je iznenađenje na Evro Kupu, koji se od 28. do 30. marta 2019. održavao u Bijeljini.

Džinić je osvojio zlatnu medalju u srednjoj kategoriji za Srbiju. Ovaj mladi bokser rođen je i živi u Zvorniku (Republika Srpska), ali zahvaljujući državljanstvu Srbije boksuje za našu zemlju.

„Presrećan sam jer sam osvojio zlato za Srbiju u konkurenciji 20 zemalja. Nakon nekoliko ciklusa priprema sa reprezentacijom Srbije, nastavio sam treninge u rodnom Zvorniku sa mojim trenerom Mirkom Ždralom i spremno dočekao turnir u Bijeljini. Nakon tri pobede na Evro Kupu osvojio sam zlato za Srbiju, što me čini veoma ponosim i srećnim. Sledeće takmičenje na kome, kao i na svakom, stremim ka pobedničkom postolju je Beogradski pobednik, nakon toga i prvenstvo Srbije u Prokuplju. Sledi puno novih izazova, radiću na tome da ih dočekam maksimalno spreman i nastavim priču koju sam započeo u Bijeljini“, istakao je mladi bokser Filip Džinić.

Džinić potiče iz škole boksa BK „Obilić“ iz Zvornika, kod mladog trenera Mirka Ždrala, a nakon što je postao punoletan, dobio je državljanstvo Srbije, kao i ostali bokseri iz ovog kluba.