ODRŽAN 57. BEOGRADSKI POBEDNIK: Gavrilović osvojio trofej i zadržao pehar u Srbiji


Bokserski spektakl „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“, 57. po redu, završen je u subotu, 20. aprila. Drugi najstariji međunarodni turnir za boksere u Evropi zasijao je u prepunoj hali Sportskog centra „Šumice“ pokazavši svu raskoš ovog plemenitog sporta.

Jedan od najznačajnijih međunarodnih turnira na Starom kontinentu, u konkurenciji 157 boksera i dama iz 22 zemlje sveta, od Australije, Moldavije, Gane, Kazahstana do Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, Tunisa, Grčke, Belgije, Izraela, Rusije, Turske, Ukrajine… Iznedrio je novog šampiona.

Samo finale obeležili su atraktivni mečevi, emocije, vrhunske borbe, bokseri koji nisu štedeli ni sebe ni protivnike, a svi su imali isti cilj, pobedu.

Srbiju je u finalu branila dama Jelena Zekić (kategorija do 57 kg), dok su se u muškim kategorijama za našu zemlju borili naš najbolji teškaš (preko 91 kg) Vladan Babić i osvajač ovogodišnjeg turnira, Nemanja Gavrilović.

Srpski bokser u kategoriji do 60 kilograma, Nemanja Gavrilović, borio se sa punim žarom, nemilosrdno gazeći rivale i zasluženo je osvojio 57. tadicionalni međunarodni turnir „Beogradski Pobednik“ koji od prošle godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji – Branku Pešiću.

Gavrilović je posle osvajanja trofeja izjavio sledeće: “ Još sam pod jakim utiskom, srećan sam, jako srećan. Sada vidim, sada znam da se svaki minut, dan, godina provedeni u sali, u ringu, svaki trening isplate, jer ovaj osećaj nakon pobede je neopisiv, prelep. Posle plasmana u finale kroz glavu mi je prolazila misao da je došao taj trenutak, da mogu do velike pobede i to me nije napuštalo sve do kraja. Vredno sam radio, pripremao se, svakim danom sve više verovao u sebe i govorio samo je nebo granica, možeš, moraš, ideš, ovo je tvoj put i hrabro gazi njime do konačne pobede. Najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri sam pretvorio u najlepšu noć u mom životu. Stigao sam do cilja, osvojio trofej Beogradskog pobednika.“

Pored Gavrilovića koji je proglašen za najboljeg borca i šampiona ovogodišnjeg, 57. po redu „Beogradskog pobednika“, nagrađeni su i sledeći pojednici i reprezentacije: za najbolju reprezentaciju proglašen je tim Rusije, najbolji sudija je Ukrajinac Pavlo Vasiljinčuk, najbolja dama je turska reprezentativka Surmeneli Busenas, najborbeniji par su Ukrajinac Viktor Petrov i reprezentativac BiH Adem Fetahović.

Finalne mečeve su sa punom pažnjom ispratile i legende našeg boksa: Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ljubiša Vasiljević, Tadija Kačar, braća Ribać, Jovan Džakula, Ace Rusevski…

Bokserski savez Srbije uručio je i specijalne nagrade: Prof. dr Marku Bumbašireviću za dugogodišnju brigu o zdravlju i prijateljstvu sa bokserima Srbije i regiona, heroju sa Košara, komandantu karaule Košare Dejanu Agočeviću, direktoru kompanije „Delamode Balkans“ Miši Božiću i glavnom uredniku sportske rubrike agencije TANJUG Željku Vučkoviću za afirmaciju i popularizaciju bokserskog sporta u Srbiji.

Gavrilović je obradovao sve domaće poklonike boksa, učinio je da pehar ostane u Srbiji i priključio se legendama boksa iz naše zemlje koje su osvajale ovaj izuzetno cenjen i vredan trofej, a šampioni Beogradskog pobednika bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović i Ivan Ribać.