VELIKI USPEH NAŠEG BOKSA – Džinić osvojio zlato u Bijeljini


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Mladi bokser iz Zvornika Filip Džinić napravio je iznenađenje na Evro Kupu, koji se od 28. do 30. marta 2019. održavao u Bijeljini.

Džinić je osvojio zlatnu medalju u srednjoj kategoriji za Srbiju. Ovaj mladi bokser rođen je i živi u Zvorniku (Republika Srpska), ali zahvaljujući državljanstvu Srbije boksuje za našu zemlju.

“Presrećan sam jer sam osvojio zlato za Srbiju u konkurenciji 20 zemalja. Nakon nekoliko ciklusa priprema sa reprezentacijom Srbije, nastavio sam treninge u rodnom Zvorniku sa mojim trenerom Mirkom Ždralom i spremno dočekao turnir u Bijeljini. Nakon tri pobede na Evro Kupu osvojio sam zlato za Srbiju, što me čini veoma ponosim i srećnim. Sledeće takmičenje na kome, kao i na svakom, stremim ka pobedničkom postolju je Beogradski pobednik, nakon toga i prvenstvo Srbije u Prokuplju. Sledi puno novih izazova, radiću na tome da ih dočekam maksimalno spreman i nastavim priču koju sam započeo u Bijeljini”, istakao je mladi bokser Filip Džinić.

Džinić potiče iz škole boksa BK “Obilić” iz Zvornika, kod mladog trenera Mirka Ždrala, a nakon što je postao punoletan, dobio je državljanstvo Srbije, kao i ostali bokseri iz ovog kluba.