Zajedenički trening bokserskih reprezentacija Srbije, Turske, Mađarske i Rumunije pred turnir “Beogradski pobednik”


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sportski centar “Voždovac” na Banjici i bokserska reprezentacija Srbije ugostili su boksere iz Turske, Mađarske i Rumunije na treningu koji je bio otvoren za medije. Borci se nalaze na pripremama u Beogradu uoči takmičenja „Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić 2019“ koje će biti održano od 16. do 20. aprila u hali „Šumice“ u Beogradu.

Selektor Srbije Miodrag Perunović istakao je da spremno dočekuju turnir.

– Spremni smo, radili smo dobro, nadam se da će momci da pokažu da su već dorasli za susrete sa najvećim bokserima. Ali treba vreme da se nakupi iskustvo za mečeve na međunarodnoj sceni. Očekujem da će rad koji sprovodim u narednim godinama dati rezultate. Moramo biti strpljivi, ali to ne znači da nećemo težiti dobrom rezultatu i pre roka. Prva provera je Beogradski pobednik. Želimo da ostavimo dobar utisak. Nastupiće najspremniji bokseri, njih od 7 do 9 u zavisnosti ako neki izađu iz povrede – istakao je Perunović.

O ambicijama na predstojećem turniru govorio je i Aleksandar Konovalov, koji se takmiči u kategoriji velter do 64 kilograma.

– Dobro su protekle pripreme, spremamo se na visokom nivou. Čast mi je što sam reprezentativac Srbije. Biće mi ovo tek šesti meč u karijeri, nadam se da će biti dobro. Deklasirao sam protivnika malopre u sparingu, bilo je dobro. Nadam se dobrom rezultatu na Beogradskom pobedniku, samo da prođe bez povrede – rekao je Konovalov.

Otvorenom treningu za medije bili su prisutni i borci iz drugih zemalja – Turske, Mađarske i Rumunije, dok će bokseri iz Rusije doći u petak.