Српски боксери на припремама у Русији


Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Циљ европска медаља у Минску која се чека 30 година

Сарадња боксерских савеза Русије и Србије наставља се све јачим интензитетом. Потврда томе је нови одлазак најбољих боксера Србије на заједничке припреме са руском репрезентацијом у Московску област, чувену базу Центар прогреса бокса.

Тим Србије који се нашао у авиону за Москву чине репрезентативци: Раде Јоксимовић (мува категорија), Душан Јањић (бантам), Вељко Глигорић (перо), Немања Гавриловић (лака), Александар Коновалов (полувелтер), Дамјан Грмуша (велтер), Милосав Савић и Александар Марковић (средња), Сандро Полетан (полутешка), Марко Доцић и Слободан Јовановић (тешка), Владан Бабић (супертешка), предвођени селекором Миодрагом Перуновићем, тренерима: Душаном Милеуснићем и Манетом Марчетом и кондиционим тренером Игором Томашевићем.

Заједничке припреме руске и српске бокс армаде ће трајати 17 дана, где ће наши борци користити све услове које користе најбољи на свету. Српски тренери ће направити заједнички план и програм са руским колегама, док ће спаринг са боксерима домаћина бити прави тест за наше репрезентативце, на основу којег ћемо добити финални списак за учешће на Европским играма у Белорусији.

На слатким мукама је наш селектор Перуновић, јер је у средњој и тешкој категорији позвао по два боксера, тако да треба да се одлучи између Савића и Марковића, односно Доцића и Јовановића.

Европске игре у оквиру којих је и Европксо првенство поциње 20. Јуна 2019. у Минску. Србија 30 година чека медаљу са европских првенстава у боксу, што је мотив више нашим боксерима и стручном штабу.