NAJAVA BOSKERSKOG SPREKTAKLA – BEOGRADSKI POBEDNIK – MEMORIJAL „BRANKO PEŠIĆ“


Sa zadovoljstvom obaveštavamo javnost da će od 15. do 21. aprila 2019. godine u Beogradu biti održan internacionalni bokserski turnir „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić“. Ovaj prestižni međunarodni turnir okupiće više od 100 takmičara iz celog sveta, a pored najboljih domaćih boksera učešće su potvrdili bokseri iz Rusije, Škotske, Kanade, Kine, Poljske, Češke, Nemačke, Holandije, Brazila, Francuske, Novog Zelanda, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije.

Početne borbe i kvalifikacije biće održane u hali „Pinki“ u Zemunu od 16. do 19. aprila 2019. godine, dok će se finale i finalne borbe održati u hali Šumice na Voždovcu, 20. aprila 2019. godine sa početkom u 19 časova.

 

Memorijal „Branko Pešić“ je međunarodni turnir duge tradicije, ove godine održava se 57. put po redu. Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih deset godina proglašavan je za najbolje organizovan turnir od strane Svetske (AIBA) I Evropske (EUBC) bokserske federacije.  Turnir nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda – Banku Pešiću“.