SJAJNE NOVOSTI: Balkanski šampionat u boksu se vraća posle skoro 30 godina!


Na sednici Izvršnog odbora Evropske bokserske konfederacije (EUBC) koja je održan u ruskom gradu Vladikavkaz, gde se ove nedelje održavalo Evropsko prvenstvo u kategoriji do 22 godine, usvojen je predlog da se od 2019. ponovo pokrene Balkanski šampionat u boksu.

Ponovo, nakon skoro tri decenije, imaćemo takmičenje koje je bilo veoma popularno, kroz koje su prošli svi veliki asovi ringa bivše Jugoslavije i koje je raspadom ove države prekinuto. Sada će bokseri iz regiona ponovo imati priliku da stiču međunarodno iskustvo, savezi će biti u prilici da sarađuju, što ističe važnu ulogu sporta, a to je saradnja i ujedinjenje.

Novina je i profesionalizacija menadžmenta. Već na sednici IO EUBC u Rusiji za direktora marketinga izabran je Đan Marko Sandri, jedan od najuspešnijih marketinških stručnjaka, organizator Evrovizije, San Rema i sličnih projekata. Biće to nova era za boks sa potpuno novim standardima u organizaciji bokserskih mečeva, koji će biti poput spektakla u svetskom profesionalnom boksu.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, na sednici u Vladikavkazu izabran je za člana odbora EUBC za rešavanje najvažnijih pitanja u kome su i Franko Falcineli (predsednik EUBC), Ejup Gizek (potpredsednik), Đorđo Bruneli i Bono Bošnjak.

Srbija i Bokserski savez naše zemlje biće domaćini naredne sednice Izvršnog odbora Evropske konfederacije, koja će prvi put u svojoj istoriji kod nas okupiti čelne ljude evropskog boksa, 20. aprila 2019. godine, kada je i finale međunarodnog turnira „Beogradski pobednik“.