Četiri medalje srpskih boks omladinaca u Sofiji


Glavni grad Bugarske ugostio je mlade boksere Starog kontinenta u okviru petog Memorijala Emil Ječeva. Učešće na ovom prestižnom takmičenju za omladince uzele su i mlade snage srpskog boksa koji su se kući vratili okićeni medaljama. Nova odličja za Srbiju u Sofiji iskovali su Almir Memić (zlato), Omer Ametović (srebro) i bronze Semiz Aličić i Aleksandar Šerifović, pod vođstvom trenera Nenada Vasiljevića i Mire Mitrovića.

“Ovaj turnir godinama spada u najjače kada je u pitanju omladinska evropska konkurencija. Prezadovoljan sam učinkom, iako naravno uvek može bolje. Možda je za nijansu ubedljiviji trebalo da bude Pinja Aličić, ali sve je to boks. Verujemo u Aličića i ne ulazak u finale u Sofiji može mu biti samo podstrek da eksplodira na Evropskom omladinskom prvenstvu u Poljskoj. Osvojili smo četiri medalje i momci su u jakoj konkurenciji pokazali da su pripreme koje smo odradili u Srbiji bile odlične. Sledi malo odmora za momke, pa ih čekaju mečevi u Super ligi Srbije. Nakon toga slede pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 10. aprila 2021. u Poljskoj” – istakao je Vasiljević.

Žiri je po tradiciji proglasio i prva tri boksera turnira, jedan od njih je i naš Memić.

“Bio je sjajan. Memić je i u polufinalu i kada je bilo najpotrebnije u finalu pokazao sav svoj raskošan talenat. Imao je sjajne udarce i sudije se u oba meča nisu dvoumile. Samo da nas sluša i da održava formu i idemo u Poljsku sa velikim očekivanjima” – poručio je Vasiljević.