У ПИНКИЈУ ЗА СЛАВУ И ВЕЧНОСТ „БЕОГРАДСКОГ ПОБЕДНИКА“ – ДАМЕ НА СЦЕНИ НАКОН ПОЛА ВЕКА


„Београдски победник“, међународни бокс турнир дуге традиције, од 25. до 28. априла одржаће се по 56. пут, сада под називом Меморијал „Бранко Пешић“. Све је спремно за спектакл у хали Пинки у Земуну који ће окупити више од 80 успешних боксера из 16 земаља. У рингу Пинкија биће представници Бразила, Индије, Шкотске, Алжира, Молдавије, Македоније, Пољске, Чешке, Словачке, Немачке, Француске, Белгије, Грчке, Израела, Кореје… Долазак репрезентација резервисан је за 24. април, борбе почињу дан касније, а велико финале је 28. априла од 19 часова. Главни покровитељ ове манифестације је Град Београд, а генерални спонзор је Телеком Србија.

Турнир је сврстан у А категорију турнира према Светској боксерској федерацији и у последњих 10 година Светска (АИБА) и Европска (ЕУБЦ) боксерска федерација проглашавала га је за најбоље организован турнир.

– Београдски победник од ове године носи назив по свом првом покровитељу, пасионираном обожаваоцу бокса и најпознатијем градоначелнику Београда у историји – Бранку Пешићу – истакао је Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије, и најавио спектакл у земунској хали, храму борилачких спортова.

Наши боксерски репрезентативци спремни су за изазове које ће им припредити »Меморијал Бранко Пешић – Београдски победник«, што су и истакли на промо тренингу који је одржан у Кнез Михајловој улици у Београду. Међу највећим звездама је свакако Сандро Полетан актуелни шампион Златне рукавице, коју је освојио у београдској Штарк Арени новембра 2017.

„Очекујемо одличне борбе и даћемо све од себе не само да изађемо као победници, већ и да свим љубитељима ове племените вештине приуштимо борбе које ће дуго дуго памтити, један прави празник бокса. Сви смо вредно радили, спремни смо и једва чекамо да крену прве борбе“ – рекао је Полетан.

На турниру могу наступати такмичари у узрасту елита у свим тежинским категоријама, а по први пут и жене у свим тежинским категоријама. Посебна атракција биће женски бокс који се након пола века враћа на сцену када је у питању међународни турнир „Београдски победник“. Велику пажњу изазива и са нестрпљењем се чека излазак у ригн вишеструке шампионке Србије Нине Радовановић, 17. на светској ранг листи и власнице четири шампионска појаса, која ће се такмичити у бантам категорији.

Најпознатији освајачи такмичења „Београдски победник“ су: Светомир Белић, Звонко Вујинин, Тадија Качар, Азиз Салиху, Сретен Мирковић, Пламен Јанков, Драгомир Вујковић, Анте Јосиповић, Иван Рибаћ.

Позивамо публику, све љубитеље бокса, као и представнике седме силе да дођу, подрже наше репрезентативце и уживају у чарима овог спорта.