Predsednik Vučić primio Borovčanina, Kremleva i predsednike regiona


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Predsedništvu visoku delegaciju boksa, povodom osnivanja Regionalne klupske lige u boksu i organizacije Svetskog prvenstva, koje će se krajem novembra održati u Beogradu. Dvorana Arena ugostiće najbolje borce u olimpijskom sportu.
Boks delegaciju činili su Nenad Borovčanin, predsednik BSS sa svojim timom, predsednik AIBA Umar Kremlev, predstavnici boks saveza iz regiona (Slovenija, BiH, Hrvatska i Makedonija) i promoter SP u Beogradu Miloš Biković.
Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike prisustvovao je i ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Boža Maljković.


Kako je saopšteno iz predsednikovog kabineta, Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

„Snažno podržavam održavanje Regionalne lige, koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja.“  rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.
Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u „Štark areni“ u Beogradu ove godine.

Bokserski savez Srbije, koga predvodi nekadašnji prvak Evrope u profi boksu Nenad Borovčanin, krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju Kovid-19.
Delegaciju AIBA i predstavnike regiona popodne očekuje prijem kod zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.


Umar Kremlev je istakao da je prezadovoljan koliko predsednik Vučić zna o boksu i da je mnogo važno da prvi čovek države podržava i voli sport.
„Baš baš sam oduševljen sastankom kod predsednika Vučića. On je sjajan lider i neverovatno je koliko puno zna o boksu. Rekao nam je da će biti predsednik Organizacionog odbora Svetskog prvenstva i sada sam još sigurniji da će Srbija, Bokserski savez Srbije i AIBA napraviti spektakl od Svetskog prvenstva. Takođe velika je stvar ova Regionalna liga klubova, koja će doneti promociju boksa, regiona, ali i mira na ovim prostorima.“ poručio je Kremlev.