Svetski dan boksa – centralna manifestacija obeležavanja ove godine u Beogradu


Ove godine, Međunarodni dan boksa AIBA je posvetila priređivanju nezaboravnog događaja, uz masovno učešće boksera širom sveta, poznatih ličnosti, ali i šire javnosti.

Glavni program će se održati u Beogradu, u Srbiji, koji će uskoro biti domaćin AIBA Svetskog prvenstva u boksu za muškarce. Raspored za 27. avgust uključuje treninge na otvorenom na glavnom gradskom trgu sa Roy Jones Jr, majstorske kurseve boksa, borbe i još mnogo toga.

Predsednik AIBA-e Umar Kremlev takođe će biti domaćin brojnih medijskih događaja, kako bi nastavio razgovor o napretku organizacije i njenim budućim planovima za dalji društveni razvoj boksa. Umar Kremlev je izneo svoja razmišljanja o važnosti predstojeće proslave 27. avgusta:

„Međunarodni dan boksa prilika je za nas da budemo zajedno dok slavimo ovaj fenomenalni sport. Boks je lep, raznolik i ujedinjujući. To je disciplina, svrha, hrabrost, spektakl, zajednica i porodica. Svake godine, na današnji dan, nadam se da ćemo se okupiti da podelimo svoju ljubav i strast prema ovom jedinstvenom sportu! ”

AIBA -inim naporima pridružuje se preko 50 nacionalnih federacija na više kontinenata, koje su podelile svoje planove za promociju i proslavu Međunarodnog dana boksa. Lokalni zvaničnici, slavne ličnosti i šampioni sprovešće razne obuke i revijalne borbe. U duhu jedinstva u boksu, napori za poboljšanje zajednice takođe se ulažu u okviru događaja 27. avgusta. Neke federacije žele da rade sa lokalnim omladinskim i dobrotvornim organizacijama.

AIBA planira da nastavi da obeležava Međunarodni dan boksa svake godine i nada se da će događaji 27. avgusta privući veći broj ljubitelja boksa, novih i starih, sportiste, zvaničnike i sve ostale u zajednici da prepoznaju ovaj dan kao zabavu, inspiraciju i neophodnu prekretnicu u sportskom kalendaru.

Program Međunarodnog dana boksa:

  • 18:00 Otvoreni trening sa poznatim bokserima Roy Jones Jr, Roberto Cammarelle, Zeina Nassar
  • 18:45 BORBE
  • 20:00 Grupa Hurricane, Goran Bregović, Roy Jones Jr, Senidah, KUD Abrašević
  • 23:05 Vatromet

Domaćin Međunarodnog dana boksa – poznati srpski glumac Miloš Biković.