Три бронзе српских јуниорки на ЕП у Грузији


Главни град Грузије угостио је младе боксере Старог континента у оквиру Европског првенства за јуниорке и јуниоре. Учешће на овом престижном такмичењу узело је 340 такмичара из 30 земаља, а међу њиима засијале су и младе снаге српског бокса, вративши се кући окићени медаљама. Нова одличја за Србију, три бронзе у Тбилисију, исковале су младе грације нашег бокса Анастасија Бошковић, Ђина Милетић и Драгана Јовановић, под вођством селектора женске репрезентације Србије Мирка Ждрале и тренера јуниорске репрезентације Томислава Антеља.

“Европско првенство увек има посебну тежину и значај, то је круна рада сваког младог боксера и увек је сан наћи се на победничком постољу. Презадовољан сам учинком, иако наравно увек може боље. Јовановићева је у полуфиналу против Немице била подједнако добра као и њена противиница, судије су победу доделиле другој девојци, али све је то бокс. Верујемо у све наше младе такмичаре, резултат из Грузије говори да је будућност у нашим рукама и да нас наставак великог рада и труда који смо до сада приказали води ка највишим дометима. Драгана је сазрела за велике резултате и са њом треба планирати Олимпијске игре 2024. и наставити радити и унапређивати што и чинимо, како би одмах када пређе у сениорке изборила квалифкације за Париз 2024 – истакао је селектор Ждрало.

Драгани Јовановић је ово четврто првенство на коме представља Србију.

„Прошле године сам освојила сребро, ове године бронзу. Задовољна сам и увек гледам напред, увек себи постављам нове циљеве, никада се не задовољавам учињеним. Наставићу вредно да радим, бићу храбра као и до сада и са великим очекивањима улазити у свако наредно такмичење, увек са главним циљем, а то је донети медаљу Србији која је за мене светиња” – закључила је Јовановићева.